Auteur Topic: Dikverdiende overwinning voor TKA  (gelezen 5516 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline De Buurman

 • Administrator
 • F-pupil
 • *****
 • Berichten: 36
 • chef de l équipe
Dikverdiende overwinning voor TKA
« Gepost op: 15 september 2014, 13:13 uur »
Groundhopping in Apeldoorn….

Dit seizoen proberen we alle bij de Federatie aangesloten clubs minimaal 1x te bezoeken bij een thuiswedstrijd. Daarbij kijken we niet alleen naar de prestaties op het veld maar hebben we zijdelings ook oog (en oor) voor andere zaken. Professionele journalistiek laten we aan de kranten over. Dus verwacht geen objectiviteit. En al helemaal geen opsomming van droge statistieken. Wel een verslag inclusief beschrijving van de sfeer. Met een chauvinistische Apeldoornse blik natuurlijk.

Zondag 14-09-2014 – 14.30 uur – Sportpark Orderbos: TKA tegen Klein Dochteren.

Dit seizoen wordt de spits afgebeten in de kelder van het amateurvoetbal. En wel bij TKA, in de 5e klasse G op zondag.
Ik vermeldde de woorden ´ in de kelder van het amateurvoetbal´. Hoewel TKA in de 5e klasse speelt lijkt het erop dat ze hier niet thuis horen, maar een niveau hoger. Dat was vorig jaar al zo, ware het niet dat TKA na een eerste goede periode wegzakte en de stap niet wist te maken.

Er is vandaag niet heel veel publiek. Misschien tel ik niet goed maar ik gok zo´n 50 man (met nadruk op man). Je zou meer publiek verwachten gezien de toch behoorlijk grote Turkse gemeenschap in Apeldoorn. Maar zoals zo vaak zal ook hier het aantal toeschouwers toenemen naarmate de prestaties op het veld beter worden.

Er was vooraf een waar doelpuntenfestijn te verwachten. TKA had de eerste wedstrijd dik gewonnen met 2-8, tegenstander Klein Dochteren (een gehucht dat je net zo goed kunt opheffen) kreeg met 3-7 aan de broek.
Vol verwachting gaan we op weg naar het mooie Orderbos. Voor wie nooit eerder bij TKA is geweest, is het even zoeken. Je moet de parkeerplaats van Healthclub Pelikaan hebben. De ingang naar het veld vind je dan links helemaal achterin.

Voor 2,50 mogen we naar binnen. Daar wacht meteen al de eerste aangename verassing. Jawel, TKA speelt op echt gras. Hier dus geen geur van rubber, maar van echt gras!

TKA begint voortvarend. Al na een paar minuten spelen krijgt het een grote kans. Een slim genomen vrije trap die slim langs de muur wordt gespeeld wordt opgepakt door een TKA speler. Die schiet helaas tegen de keeper op. Een paar minuten later weer een behoorlijke kans. Dit keer gaat de bal naast. Niet lang daarna breekt de TKA aanvoerder, de nr. 12 door op links maar ook zijn schot eindigt tegen de keeper op.

In het begin wordt er een aantal keer naar voren gepassed zonder te kijken, wat meteen tot balverlies lijdt. Maar over het algemeen speelt TKA zeer verzorgd voetbal met een rustige opbouw van achteruit. TKA heeft duidelijk het initiatief. Toch krijgt Klein Dochteren in de eerste fase een behoorlijke kans. De bal gaat echter naast.
Het blijkt een waarschuwing te zijn voor wat gaat komen.Klein Dochteren speelt voorin niet veel klaar maar toch krijgen ze en vrije trap op een mooie plek. Een Klein Dochteren aanvaller staat helemaal vrij. De TKA verdediging is zover weg dat de aanvaller voor het aannemen van de bal nog rustig even zijn veters had kunnen gaan strikken of met zijn moeder had kunnen bellen als ie dat gewild had. De bal komt goed voor en de aanvaller hoeft de bal alleen met de punt van de voet aan te raken. De TKA keeper is kansloos: 0-1.

In het verloop van de wedstrijd heeft TKA de verdediging overigens wel goed op orde. Met o.a. een aantal goede, scherpe slidings wordt gevaar achterin een paar keer weggehaald. Hoe dan ook. Het valt even rauw op je dak als je de bovenliggende partij bent en toch op achterstand komt. TKA laat zich echter niet gek maken. Het blijft rustig en verzorgd spelen.
Langs de lijnen alleen relaxte en vriendelijke mensen te zien. Hier en daar wordt er wat gegrapt. Een jongeman naast de lijn wordt ervan verdacht dat hij niet bij en training is komen opdagen omdat ie druk was met een ´chick´.

TKA heeft enkele leuke technische voetballers. Met name op links is TKA erg sterk. Daar komt steeds het grootste gevaar vandaan. Na ongeveer een half uur een mooie individuele actie op links. De goed spelende TKA aanvoerder draait na een individuele actie goed naar binnen toe en schiet hard in. Het is raak: 1-1.
Niet veel later een prachtige TKA aanval over meerdere schijven. Vanaf de rechterkant van het doelgebied wordt de bal naar het midden gespeeld. De TKA aanvoerder loopt in en schiet de bal prachtig binnen. De bal eindigt in de rechterbovenhoek. De keeper kan er alleen maar naar kijken: 2-1. Met een daarna weer een grote kans voor TKA, maar van dichtbij wordt de bal overgeschoten. Klein Dochteren is duidelijk de mindere vandaag. De TKA keeper hoeft niet veel te doen. Één keer moet hij even wat doen, maar het slappe schotje beland recht in zijn handen.

En dan is het rust.
We kijken even om ons heen. Dan valt het me op dat het scorebord niet bijgehouden wordt. Dat moet handmatig gebeuren met getallenkaarten volgens mij. Maar mogelijk verwachtte TKA vanmiddag zoveel doelpunten te gaan maken dat het niet te doen was om de score bij te houden… De kantine/bestuurskamer zijn gevestigd iets dat veel weg heeft van een grote oude bouwkeet. Iedereen is echter buiten vanwege het mooie weer. Hier geen gehaktballen. Voor 4,50 heb je een lekkere lahmacun döner.

In het begin van de 2e helft een iets ander spelbeeld. Klein Dochteren komt fel uit de startblokken en neemt het initiatief. De spanning in het veld stijgt. De keeper van Klein Dochteren probeert al schreeuwend zijn ploeggenoten te motiveren. Een kans van TKA die hoog over gaat wordt door hem begroet met de opmerking ´100 van die ballen!´. Maar hij zal al gauw een toontje lager moeten zingen. TKA pakt het initiatief terug en zet de tegenstander helemaal vast. Wanneer de bal verloren wordt heeft TKA hem binnen no time weer terugveroverd.

Het lijkt een kwestie van tijd voordat er een goal valt. Tijdens een kort praatje met een aantal toeschouwers valt de 3-1. De keeper lijkt zich te blesseren maar gaat toch door. Niet lang daarna wisselen zowel TKA als Klein Dochteren. Op het spelbeeld heeft het een beetje invloed. TKA loopt achteruit. Mogelijk expres om zichzelf meer ruimte te geven voor een eventuele counter.

Er lukt Klein Dochteren echter niet veel. Ze blinken vooral uit in het continu buitenspel lopen. Iemand van Klein Dochteren vraagt zich gefrustreerd hardop af of de scheids misschien een paar tientjes in zijn binnenzak gestopt heeft gekregen van TKA. In verreweg alle gevallen lijken zijn beslissingen echter wel juist.

De arme keeper van Klein Dochteren grijpt intussen steeds vaker naar zijn geblesseerde hand. Het wordt opgemerkt door het thuispubliek die de keeper vol leedvermaak toeroept: ´het is vast gebroken´ en ´kusje erop?!´. Al snel strooit TKA nog wat extra zout in de wond, een goede aanval leidt tot de 4-1. Niet veel later blaast de goed fluitende scheidsrechter voor het einde van deze sportieve wedstrijd . TKA begint het seizoen wederom goed. De 2e overwinning op rij, en dik verdiend. Ik zou zeggen: pak meteen die eerste periode maar. En trakteer ons dan op lekkere döner!

Maar Buurman, wat doet u nu??

Offline meubilair

 • F-pupil
 • *
 • Berichten: 6
Re: Dikverdiende overwinning voor TKA
« Reactie #1 Gepost op: 15 september 2014, 14:00 uur »
goed verslag, met veel plezier gelezen.

Offline ApelTrots

 • F-pupil
 • *
 • Berichten: 33
  • Apeldoornvoetbalstad.nl
Re: Dikverdiende overwinning voor TKA
« Reactie #2 Gepost op: 15 september 2014, 15:29 uur »
echt een leuke ploeg. Als ze leren van wat er vorig jaar mis ging dan kan het een leuk seizoen worden voor ze.