Auteur Topic: Slechte 1e en goede 2e helft voor WWNA  (gelezen 3797 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline De Buurman

  • Administrator
  • F-pupil
  • *****
  • Berichten: 36
  • chef de l équipe
Slechte 1e en goede 2e helft voor WWNA
« Gepost op: 07 oktober 2014, 09:04 uur »
Zondag 05-10-2014 – 14.00 uur – 4e klasse G, Sportpark Wiesel: WWNA tegen FC Jeugd.

De gasten van vandaag, FC Jeugd uit Ede zijn opgericht in 1990 en is een vereniging met voornamelijk Turkse wortels. FC Jeugd heeft tot dusver niet heel veel gescoord tot dusver maar ook niet heel veel tegengoals geïncasseerd. Ondanks de stand op de ranglijst kan er bij hen enig optimisme zijn want ze zetten vorig weekend onze stadgenoten Apeldoornse Boys met 4-0 aan de kant.

´Wenum Wiesel Noord Apeldoorn´ zoals de vereniging voluit heet, bestaat inmiddels zo´n 67 jaar. Maar de modernisering is niet aan de club voorbij gegaan. Er is en wordt hard gewerkt aan de toekomst. Want ook hier gaat er een kunstgrasveld komen. Daarnaast heeft het clubhuis een nieuwe keuken gekregen en zijn er meer parkeerplaatsen gekomen.WWNA scoorde tot nu toe 11 keer maar heeft er ook al 10 tegen. De ploeg begon met een dikke overwinning maar daarna kwam de klad erin.

Het belooft vanmiddag een interessante wedstrijd te worden tussen 2 ploegen die gezien de ranglijst van dit moment aan elkaar gewaagd zijn. Beide teams hebben een matige competitiestart met allebei 3 punten uit 4 wedstrijden.

In de morgen lijkt het een natte boel te gaan worden. Een vieze miezerregen en een lucht zo grijs als je alleen in hier in Nederland ziet. Met de paraplu in de tas zetten we koers naar Sportpark Wiesel. Het is niet moeilijk te vinden. Komende vanuit Apeldoorn op de Zwolseweg rijdt je zo linksaf de Wieselsedwarsweg op. WWNA zit dan na ongeveer 600 meter aan je rechterhand. Tenzij je het leuk vind om in zijn achteruit de weg af te rijden natuurlijk, dan is het aan je linkerhand.

Geheel volgens traditie arriveren we zo’n 5 minuten te laat. Ik kan gewoon doorlopen, de kassa blijkt (al?) dicht te zijn. Om toch een letterlijke duit in het zakje te kunnen doen kopen we maar een lot bij de jongedames bij de ingang.

Niet werkende scoreborden zijn in de 5e en 4e klasse bijna een traditie lijkt het wel. Kost ook wat om zo’n ding te laten maken natuurlijk. Ook hier is hij er mee opgehouden. Dat was ooit een keer om half vijf, zo aan de klok te zien.

WWNA begint slap. FC Jeugd lijkt op alle fronten beter. Het heeft het initiatief, wint de duels en is veel scherper. Het zet vroeg druk op de verdediging van WWNA, dat er nauwelijks uit komt. En als de thuis ploeg er een keer uit komt dan verliest het snel de bal. Ik schrik een beetje van het niveauverschil. Zijn de gasten nu zo goed of zijn de zwart-witten nu zo slecht?

Zo rond de 12e minuut komt WWNA er een keertje goed uit na een diepe bal maar de FC Jeugd doelman let goed op en is er net wat eerder bij dan de aanval van de thuisploeg. Het is een van de spaarzame momenten voor WWNA. De trainer van de gasten schreeuwt steeds dat ze niet achteruit moeten lopen. Die kunnen het advies uitvoeren en de tactiek werkt. Het lijkt een zware middag voor de thuisploeg te gaan worden.

Na ongeveer een kwartier spelen gebeurt het onvermijdelijke. De bal wordt vanaf rechts voorgezet en goed ingekopt. De WWNA doelman gaat nog naar de hoek maar is kansloos: 0-1 voor de gasten. WWNA kan hier maar bar weinig tegenover stellen. Als het in de 20e minuut eindelijk een keer de beuk erin gooit leidt dit meteen tot een gele kaart. Even later een vrije trap voor de gasten. Die wordt goed in de zestien meter gebracht maar het lijkt er vanuit mijn positie op dat hij door een FC Jeugd speler met de hand in de goal wordt geslagen. Het is dan ook gelukkig geen doelpunt. Even later zijn de gasten weer gevaarlijk. Een bal die laag en dreigend voor komt vanaf links wordt door de WWNA verdediging goed weggewerkt.

Niet veel later een grote kans voor de FC Jeugd. De bal wordt diep gespeeld en komt precies terecht tussen de WWNA verdedigers in. De spits van de gasten is scherp, loopt het gat in, maar schiet naast. Op het veld achter mij wordt door wat jongetjes gevoetbald. Ze hebben maar zijdelings oog voor de prestaties van de hoofdmacht op het hoofdveld. Geheel ongelijk kun je ze niet geven. De thuisploeg lijkt nog niet wakker. Het is wachten op de 2e tegentreffer.
Die blijft niet lang uit. Rond de 26e minuut komt de bal vanaf de rechterkant van het strafschopgebied voor, precies op maat voor een speler van de gasten. Die bedenkt zich niet en haalt vanaf randje zestien keihard uit. De bal vliegt hard de linkerhoek in en laat de WWNA doelman wederom kansloos: 0-2.

Een afstraffing hangt nu in de lucht. Ongeveer 6 minuten na de 0-2 weer een grote kans voor de gasten. De WWNA doelman zit er nu 2x achter elkaar goed bij, FC Jeugd weet ook de rebound niet om te zetten in een doelpunt. Tien minuten voor rust wanneer FC Jeugd opnieuw gevaarlijk dreigt te worden moet het middenveld ingrijpen. De aanval wordt eruit gehaald maar wel ten koste van een gele kaart. Vlak voor rust een wissel bij WWNA. Niet lang na de wissel laat ook FC Jeugd zich op een negatieve manier gelden. WWNA komt er eindelijk een keer goed uit, de rechtsbuiten speelt de bal goed naar het centrum. Maar direct na het spelen van de bal wordt hij stevig onderuit geschoffeld door de back van FC Jeugd. Een totaal onnodige overtreding, want de bal was allang weg toen de overtreding werd gemaakt. De scheidsrechter trekt dan ook terecht geel en bijt de schuldige toe ‘’je weet heel goed wat ik bedoel nummer 14!’’

Meteen daarna is het rust en ik loop richting het clubhuis. Ook hier maar eens om ons heen kijken. Er is en wordt hard gewerkt aan het complex. Er liggen bij de parkeerplaats 2 grote stapels straatstenen. Binnen het complex staat een container met rotzooi, staan losse zitbankjes en liggen dug-outs. Het kunstgrasveld waaraan gewerkt wordt lijkt bijna gereed. Opvallend is de lange haag met doorloopopeningen die parallel loopt met de gehele lange zijde van het veld. Een fraai stuk groen die in geen enkele tuin zou misstaan. Misschien wel mede mogelijk gemaakt door Tuincentrum Brinkman, die vandaag ook balsponsor is?
2 toeschouwers van de zwart-witten vragen zich hardop af hoe het kan dat de doelpuntenmaker van de 2-0 zo makkelijk vrij kon uithalen. Volgens hen heeft WWNA nog geen fatsoenlijke kans gehad. Ik kan er helaas weinig aan toe voegen. De kantine is behoorlijk groot. Het ziet er allemaal mooi uit. Een blik op het bod voor ‘’de Club van 100’’ leert dat er nog zo’n 25 plekken over zijn om de 100 vol te krijgen. Goed bezig… Buiten staan wat jonge gasten te roken met een bierglas in de hand. Tja, hier kan dat gelukkig nog. Achter de kantine staat een groepje mensen goedkeurend te kijken bij het kunstgasveld dat bijna klaar is.

Dan komen de spelers weer het veld op. Opnieuw neem ik plaats bij het doel van FC Jeugd. Ik vraag mij af of ik hier eigenlijk wel verstandig aan doe gezien de eerste helft. De meeste actie was helaas bij het WWNA doel.

Al snel blijkt de twijfel ongegrond. Werkelijk vanaf de eerste seconde klapt WWNA erboven op. Ik weet niet wat ik zie. De rollen zijn nu volledig omgedraaid. De thuisploeg zet de gasten helemaal vast. De keeper van de gasten die de eerste helft nog van achteruit kon laten opbouwen, wordt nu regelmatig gedwongen tot een lange bal. Waarom kunnen de zwart-witten het nu wel?
Het tempo is heel hoog. Omdat de gasten er heel af en toe nog wel uitkomen zijn de kansen en spannende momenten nauwelijks bij te houden. Ik schrijf me een ongeluk.

Al in de 3e minuut het eerste grote gevaar voor de thuisploeg. Na een goede voorzet vanaf links is de keeper van de gasten scherp en weet de bal uit de lucht te plukken. Drie minuten later weer een kans. En nog 2 minuten later weer. Door een vrije trap komt de bal goed voor maar die wordt over gekopt. Niet lang daarna een corner voor WWNA die niets oplevert. De gasten klagen dat de keeper aangevallen zou zijn in de 5 meter. Het is een symbolisch moment voor de 2e helft. De gasten worden nerveus en beginnen tegen de scheidsrechter te praten. Die schreeuwt naar de aanvoerder dat hij zijn ploeggenoten in toom moet houden. “Lullen doe je maar tegen je vriendjes’’ voegt hij er aan toe.

De Edenaren worden gedwongen tot de counter. Maar af en toe komen ze er goed uit. Zo ook ongeveer 10 minuten na rust. De WWNA doelman twijfelt of hij moet komen maar gaat toch een paar stappen achteruit. Het loopt gelukkig goed af. Direct daarna een kans voor WWNA die eindigt met een handsbal van de gasten. De vrije trap levert niets op. WWNA beloont zichzelf nog steeds niet.

Het zal echter niet lang meer duren. Na weer een goede aanval van de zwart-witten ontstaat er een scrimmage in het strafschopgebied van de gasten. Een van de WWNA spelers krijgt de bal voor zijn voeten en haalt van dichtbij hard uit, het is 2-1! Niet lang daarna weer een kans. Na een dieptepass volgt een schot maar dat mist scherpte. WWNA gaat door, op jacht naar de gelijkmaker. Zelfs de keeper van de gasten wordt nu afgejaagd.

Het leidt na ruim een uur spelen tot een enorme kans op de gelijkmaker. Na weer een goede voorzet van de zijkant staat de spits oog in oog met de FC Jeugd doelman maar hij schiet tegen de doelman op. Vijf minuten later een vrije trap op een mooie plek randje zestien maar die gaat over. Weer een minuut later nog een grote kans. Maar lage schot eindigt in de handen van de keeper.
‘’Niet achteruit lopen’’ schreeuwt de coach van de gasten weer. In de eerste helft hield FC Jeugd zich hier wel aan. Maar nu hebben ze bijna geen keus. WWNA dringt hen gewoon terug. Het wachten is op de gelijkmaker. Op driekwart van de wedstrijd de volgende enorme kans. Een goede voorzet van links komt bij de spits. Die haalt uit maar wederom staat de doelman van de gasten op de goede plek. Nog geen minuut later een mooie diepe bal bij WWNA van achteruit maar de keeper is er op tijd bij. En weer een minuut later moet deze weer ingrijpen. Dit keer kan de bal na een hoge voorzet uit de lucht geplukt worden.

De tijd begint langzaam aan te dringen voor de zwart-witten. Er komt meer ruimte achterin bij WWNA. Het tempo blijft hoog en het spel golft nu op en neer. Dan aan de andere kant ook een kans maar de doelman van de thuisploeg redt. Niet lang daarna weer een kans voor de gasten maar dit keer is het een van de WWNA verdedigers die het gevaar elimineert met een goede scherpe sliding.

Direct daarna weer een kans voor WWNA maar het schot gaat naast. Luttele minuten daarna nog een kans maar dit keer wordt de bal over geschoten. De gasten krijgen in de slotfase ook nog kansen. Ongeveer 8 minuten voor tijd een mooi schot dat via de vingertoppen van de WWNA doelman via de lat weer het veld in stuitert. Oef, dat scheelde niet veel.

Helaas valt de gelijkmaker niet. Sterker nog, het slotakkoord is voor de gasten. Na een scrimmage bij de rechtercornervlag lijkt het gevaar voor de zwart-witten geweken. Maar de bal komt uiteindelijk terecht bij een aanvaller van de gasten die met een wonderschone stift de bal over de WWNA doelman heen tilt: 1-3. Meteen daarna fluit de scheidsrechter af. De punten gaan dus naar Ede. Jammer, een gelijkspel was wel op zijn plaats geweest.

In deze klasse waarin heel veel ploegen aan elkaar gewaagd lijken te zijn is het wel duidelijk uit welk vaatje je moet tappen om punten te kunnen pakken. WWNA liet in de 2e helft pas echt zien wat het kan. En dat schijnt niet de eerste keer te zijn dit seizoen. Als ze er voortaan in slagen om in de eerste helft de beuk erin te gooien dan wordt het de 2e helft een stuk makkelijker en zullen de overwinningen weer gaan komen.
Maar Buurman, wat doet u nu??

Offline ApelTrots

  • F-pupil
  • *
  • Berichten: 33
    • Apeldoornvoetbalstad.nl
Re: Slechte 1e en goede 2e helft voor WWNA
« Reactie #1 Gepost op: 07 oktober 2014, 13:11 uur »
zit allemaal heel dicht bij elkaar in deze klasse. Er steken er 1 of 2 bovenuit, de rest is aan elkaar gewaagd. Dus de ploegen met de minste discipline gaan er uit vliegen.