Auteur Topic: Seizoenkaarthouders Nederlandse BVO´s in Apeldoorn  (gelezen 3462 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline ApelTrots

  • F-pupil
  • *
  • Berichten: 33
    • Apeldoornvoetbalstad.nl
Seizoenkaarthouders Nederlandse BVO´s in Apeldoorn
« Gepost op: 26 oktober 2014, 11:03 uur »
Seizoenkaarthouders statistieken Apeldoorn onder de loep genomen!

De dataredactie van De Twentsche Courant Tubantia heeft alle betaaldvoetbalorganisaties in Nederland gevraagd naar de postcodes van de seizoenskaarthouders in het afgelopen seizoen. Hiervan hebben ze een mooie kaart gemaakt die de spreiding van seizoenkaarthouders vann alle BVO´s over heel Nederland weergeeft.
Apeldoornvoetbalstad heeft deze statistieken eens onder de loep genomen voor wat betreft onze gemeente en dit geanalyseerd voor jou. Daarbij ook een opvallende conclusie.

Vooraf moet natuurlijk vermeld worden dat we het hebben over seizoenkaarten, en vorig seizoen. We weten natuurlijk niet hoe de verhoudingen waren geweest als we de statistieken meerekenen van mensen die geen seizoenkaart hebben, maar wel regelmatig een los kaartje kopen. Deze mensen (door sommige fanatieke aanhangers ook wel ´meelopers´, ´neppers´ of ´successupporters´ genoemd) vormen natuurlijk wel een aanzienlijk deel van het totaal aantal bezoekers bij wedstrijden van de Nederlandse BVO´s.

Maar goed, hier komt ie:
Totaal aantal seizoenkaarthouders in Apeldoorn van Nederlandse profclubs is 1072. Daarmee heeft ongeveer 1 op de 146 Apeldoorners een seizoenkaart van een Nederlandse BVO.
Uddel heeft de laagste ´seizoenskaartdichtheid´ binnen onze gemeente met 1 seizoenkaarthouder op 317 inwoners. We rekenen dan Hoog Soeren en Radio Kootwijk niet mee. Die staan op nul maar er woont ook bijna niemand.
De buurt Kayersmolen heeft de hoogste ´seizoenskaartdichtheid´ van Apeldoorn met 1 seizoenkaarthouder op 13 inwoners.

Van slechts 4 BVO´s uit de Eredivisie zijn er in Apeldoorn geen seizoenkaarthouders: dit zijn ADO Den Haag, Excelsior, Dordrecht en Willem II.
Van AZ was er eentje. Van NAC Breda en Cambuur 2. Ook FC Groningen en Heracles hebben seizoenkaarthouders hier, respectievelijk 4 en 8. Het aantal Heerenveen seizoenkaarthouders komt op 13, van FC Utrecht zijn het er 16. Voor PEC Zwolle en PSV seizoenkaarthouders zou het al bijna zinvol zijn om een kleine bus te laten rijden vanuit Apeldoorn. Die clubs hebben respectievelijk 22 en 23 seizoenkaarthouders hier. Feijenoord (121, FC Twente (135) en Ajax (196) staan in de top 5. Vitesse staat op plaats 2 met 237 seizoenkaarthouders. Go Ahead bovenaan met 272, maar gezien het feit dat het de dichtstbijzijnde BVO is en ze het momenteel goed doen zou je verwachten dat het er meer zouden zijn.

Er zijn/waren echter in Apeldoorn ook seizoenkaarthouders van clubs uit de Eerste Divisie / Jupiler League. Vermeld moet wel worden dat deze clubs een aantal jaren geleden nog op het hoogste niveau speelden.

Van Almere City FC, FC Den Bosch, FC Eindhoven, FC Emmen, FC Oss, Fortuna Sittard, Helmond Sport, MVV, Roda JC, RKC, SC Telstar, FC Volendam en VVV niemand. Hetzelfde geldt voor Jong PSV, Achilles ´29, Jong Twente en Jong Ajax, maar dat is vrij logisch.

Van NEC waren het er 5 en van Sparta Rotterdam 6. De Graafschap staat bovenaan met 9 seizoenkaarthouders (voornamelijk door 6 enthousiaste ´Superboeren supporters ´die ergens in het centrum wonen).

Opvallend is dat er buiten een stad als Hoogeveen en het landelijke gebied rondom Den Bosch in heel Nederland bijna geen andere stad is die qua clubvoorkeuren zo ´bont gekleurd´ is als Apeldoorn.

Deze cijfers zijn interessant voer voor een discussie. Naar welke club ga jij? Waarom eigenlijk? En hoe denk je dat de cijfers eruit gezien hadden als er in Apeldoorn een succesvolle BVO was geweest? Praat nu mee.