Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
Sport algemeen / Speelveld Robur et Velocitas aan de Arnhemseweg, ca 1907
« Laatste bericht door bomslag Gepost op 18 december 2016, 15:53 uur »
Hallo, mijn naam is Jan Bomhof, en ik onderzoek de geschiedenis van korfbal in Apeldoorn. Inderdaad een heel andere sport dan voetbal.
In 1907/10908 werd in Apeldoorn korfbal gespeeld door onder andere de Turnkring, de gymnastiekvereniging, later heropgericht als de Nieuwe Turnkring. Zij gaven destijds gymnastiekuitvoeringen - en speelden ook korfbalwedstrijden - op een veld van Robur, "vóór aan den Arnhemschen weg".
Mijn vraag is of ergens nog bekend is waar dit veld lag? Vast wel in de historie van Robur, maar hoe kom ik daar achter?

Jan Bomhof
2
Derde klasse / Re: Agovv seizoen 2015/2016
« Laatste bericht door ApelTrots Gepost op 25 juni 2016, 12:53 uur »
voor mij geldt exact hetzelfde en ik denk voor de meeste anderen ook.
3
Derde klasse / Re: Agovv seizoen 2015/2016
« Laatste bericht door De Buurman Gepost op 10 maart 2016, 15:41 uur »
ga 1 of 2 wedstrijden per seizoen kijken. zolang ze niet op het hoogste niveau acteren, lees hoofdklasse en hoger, is het voor mij niet echt boeiend wat betreft sfeer en ook natuurlijk speltechnisch
4
Derde klasse / Agovv seizoen 2015/2016
« Laatste bericht door Paulus Gepost op 19 februari 2016, 16:05 uur »
Zijn er nog oud prof supporters die de amateurtak volgen? Ik ben ze na het faillissement van de profs volledig uit het oog verloren. Begreep dat ze nu een reeële kans maken op promotie. Leeft het amateurvoetbal nog een beetje qua aantal supporters.
5
Mededelingen / Re: We zijn er klaar voor!
« Laatste bericht door De Buurman Gepost op 19 februari 2016, 15:52 uur »
we zijn er overigens nog steeds klaar voor, nu nog de bezoekers ;)
6
nationaal / PSV kampioen 2014-2015
« Laatste bericht door ApelTrots Gepost op 18 april 2015, 21:50 uur »
ik ken genoeg mensen ook uit Apeldoorn en omgeving die die vanavond een feestje hebben...
Qua puntenaantal is het behoorlijk, en meer dan Ajax de afgelopen jaren. Dus verdiend is het in ieder geval wel.
7
De kantine / Re: Beste wensen
« Laatste bericht door ApelTrots Gepost op 01 januari 2015, 16:01 uur »
Beste wensen voor iedereen!

Samen met interessant nieuws komen ook de mensen. Op dit moment gaat alles rustig zijn gangetje in Apeldoorn. Ik verwacht dat er in de loop van het voorjaar wel wat interessant nieuws gaat komen m.b.t. het Apeldoornse voetbalwereldje in het algemeen, en de toekomst in het bijzonder. Dat zal de boel ook wel op gang brengen hier.
8
De kantine / Beste wensen
« Laatste bericht door De Buurman Gepost op 01 januari 2015, 12:34 uur »
omdat het zo stormloopt hier...  8)  maar even een topic aangemaakt!

De beste wensen voor eenieder..  ;D
9
nationaal / Re: Kansloze situatie Jupiler League
« Laatste bericht door ApelTrots Gepost op 03 december 2014, 14:00 uur »
Het is er door....

------------------------------------------------
 02 dec 2014 - 22:54
Van Oostveen: 'Historische dag voor Nederlandse voetbal

Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal, is uitermate blij met de invoering van de nieuwe voetbalpiramide vanaf het seizoen 2016/17. Dat besluit is dinsdag door de profclubs en de amateurs tijdens de Bondsvergadering gezamenlijk genomen.

De nieuwe voetbalpiramide houdt in dat er vanaf 2016/17 een nieuwe landelijke divisie van achttien clubs tussen de Jupiler League en de twee Topklassen komt. Daarbij zal een verplichte promotie- en degradatieregeling komen tussen het prof- en amateurvoetbal.

'Dit is een historische dag voor het Nederlandse voetbal', zo stelt Van Oostveen (foto) namens de KNVB. 'Voor het eerst sinds de intrede van het betaald voetbal is er een volledig open competitiestructuur. De onderkant van de Jupiler League en de top van het amateurvoetbal waren stilstaand water, terwijl een gezonde kweekvijver doorstroming nodig heeft. Daar hebben we jarenlang hard voor gestreden en dat hebben we nu gerealiseerd. Dit is een belangrijke stap om het voetbal in Nederland te ontwikkelen.'

De KNVB spreekt van 'een compromis tussen de wensen van betaald voetbal en amateurvoetbal'. Van Oostveen verduidelijkt: 'Maar wel een compromis dat tegemoet komt aan alle sportieve uitgangspunten die voor ons gedurende het hele traject het zwaarst wogen. Vanaf nu worden sportieve prestaties maximaal beloond, is er meer spanning door doorstroming in elke competitie en spelen teams op het niveau waar ze het beste tot hun recht komen.'

Beloftenploegen
Profclubs mogen in de komende periode zelf gaan besluiten of ze hun beloftenploegen willen laten meedoen in de amateursectie. Ze moeten zich voor 1 maart 2015 inschrijven. Clubs die niet willen meedoen, spelen in de toekomst op maandagavond een reservecompetitie. Van Oostveen. 'De kracht van het Nederlands voetbal is het opleiden van voetbaltalent. En talentontwikkeling krijgt nu ruim baan, doordat de talenten met de juiste weerstand gaan spelen.'

Voor de vier hoogste landelijke competities, van de Topklasse tot Eredivisie, zullen licentie-eisen gelden, die trapsgewijs toenemen (hoe hoger het niveau, hoe meer voorwaarden). Directeur amateurvoetbal Hans Spierings: 'Amateurverenigingen krijgen in de nieuwe competitiestructuur ook te maken met licentievoorwaarden. Het doel daarvan is dat verenigingen op geleidelijke wijze naar een hoger niveau kunnen groeien. De verenigingen die in aanmerking komen om in de vier hoogste competities te spelen, voldoen nu al aan veel gestelde voorwaarden. Wij zijn er van overtuigd dat zij organisatorisch allemaal in staat zijn mee te groeien met hun sportieve prestaties.'

------------------------------------------------

Mocht er ooit nog een BVO komen in Apeldoorn dan zal die in ieder geval niet meer tegengewerkt worden zoals destijds met AGOVV en Almere City het geval was.
10
nationaal / Ziggo opzeggen of niet?
« Laatste bericht door ApelTrots Gepost op 07 november 2014, 13:19 uur »
Toen ABN Amro lang geleden sponsor werd van Ajax kregen ze er de nodige klanten bij. Maar ze verloren er ook een boel. Nu misschien het zelfde verhaal met Ziggo.
Wat doe jij als je geen ajaxfan bent en #ziggo inderdaad de #hoofdsponsor van #Ajax wordt? #opzeggen of niet? Geef je mening!

Pagina's: [1] 2 3 4 5 6 ... 10